21 Ocak 2009 Çarşamba

EL İŞİ ATKILARIM!!


Bu atkının asıl rengi haki yeşil ama fotografta böyle çıkmış anlayamadım bende..
Buda lahana gibi kıvır kıvır .



BEN MORU ÇOK SEVİYORUM IŞIL IŞIL ŞIK DURUYOR BENCE.Önce kare kare işleniyor tıg ile sonra kenarları cetvelle ayrı işleniyor.








Buda oklava işi deryalı günlerden almıştım modelini.





8 yorum:

engindeniz dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok güzeller yaa..Hepsini ayrı ayrı beğendim:)ve sana sorularım olacak, 1.3.ve 4. atkıyı nasıl işledin? çok şıklar fırfırlı atkının rengine de bayıldım:)Sevgiler.

ÖzLeM dedi ki...

canım ellerine saglık n kdar güzel örgüler bunlar .. oklava örgüsünü öğretmiştin bana çok güzel ve kolay ...

gül dedi ki...

sevgili engindeniz 1. atkı ipi kalın kadife gbi kalın şişle işleniyor harrüşe olarak sonra bitince knarlarından 2 tane söküyorsun.
3.süde kare kare işliyorsun tıgla ve bittikten sonra cetvelle kenarına bir dolgu yapıp uzatıp cetvele sarıyorsun sardıkların cetvelde kalıyor ve bittikten sonra dolgular çıkarıyorsun 4.cüde cetvele sardıgın gibi ama biraz farklı deryalı günler sitesinde belki vardır videosu.

gül dedi ki...

engindeniz ve özlem teşekkürler.

eviminnuru dedi ki...

çok güzeller hele bu mevsimde tam takıştırmalık

:)den dedi ki...

Atkılarınız harika olmuş. Ellerinize sağlık. Bu tür hobiler insanın yaşamına renk katıyor. Bir blogda yaptığınız yorumda patchwork yapmak istediğinizi fakat bu işin el becerisi gerektirdiğini yazmışsınız. İnanın bana öyle değil. Nereden biliyorum? Biliyorum çünkü uzun zamandır kırkyama yapyorum. Ben de aynı sizin gibi düşünüyordum. Başlayınca gerisi geliyor merak etmeyin. Patchwork'e başlama maceramı blogumda anlattım. Bir tek düğme dikebilirken şimdi sergilerde eserlerim sergileniyor:) Fotoğrafları görmek isterseniz bloguma bir göz atın.
Sevgiler...

gül dedi ki...

sevgili :)den öncelikle teşekkür ederim ve blogunuzu begeniyle inceledim sizinde elinize emeginize saglık bende cesaret aldım işallah başlarım:)

nergisce dedi ki...

pembeliye bayildimmmm:)