16 Şubat 2009 Pazartesi

garip bir hayvan



İnsan gibi dişleri var

Photoshop gibi görünebilir ama bu gerçek... Denizin 2 bin metre derinliklerinde yaşıyor. Sadece bir tanesi yakalanıp incelenebildi.
Garip ahtapot
Atlantik Okyanusu'nun en güney bölgelerinde deniz yaşamını araştıran Alman araştırma gemisi R/V Walter Herwig'deki bilim adamları onunla ilk karşılaştıklarında hayretlerini gizleyemedi. O sefer sırasında tek bir tanesini yakalayabildiler ve incelediler. En büyük şaşkınlığı, insan gibi dişleri olduğu anlaşılınca yaşandı. Cinsiyeti ise belirlenemedi. "Promachoteuthis sulcus" olarak geçen bu farklı ahtapot, türünün diğer üyelerinden morfolojik bakımdan oldukça farklı. Ahtapotun kolları, boyutlarına göre daha kalın, vantüzleri daha büyük, ve alışılmışın çok dışında "dişleri" var.

12 yorum:

Unknown dedi ki...

bulan yaşadı :) isim verme şerefine nail oldu :)
yalnız enteresandır ki dişleri var yaaa ...

engindeniz dedi ki...

Çok tuaf yaa:) birazda deniz yıldızına benziyor sanki:)

gül dedi ki...

evet arkadaşlar hem dişleri var hemde normalinden daha kısa vantuzları garip dünyanın sonumu geldi nedir yaratıklaşıyor herşey

AskinAy dedi ki...

bak sen ya daha neler bulacaklar bakayim:)ilginc,sevgiler canim..

kardelen dedi ki...

denizin altında nasıl canlılar var bilmiyoruzki buda ilginç olanlarından bakalım daha nasıl canlılar göreceğiz Buda gerçekten çok ilginç özelliklede dişleri...

ÖzLeM dedi ki...

İLginç yaa neler var dünyada ..sevgiler..

gül dedi ki...

sevgili askinay ,özlem,leydielif evet bakalım daha nasıl hayvan türleri var sevgiler

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Dişleride var inanmıyorum çok ilginç bakalım daha neler bulacaklar.

Unknown dedi ki...

kim bilir denizin daha denirlerinde ve insan oglunun kesfetmedigi ne tür canlılar vardır.discovery de seyrettigim bir programda bulunan bir cok deniz canlısından insan oglunu ceşitli hastalıklardan iyleştirmek için sıvılar alınıp testler yapılıyormus.kimbilir bu canlının da sıvısı biz insanogluna nasıl faydalı olacak.

gül dedi ki...

sevgili örgü eli bende görünce inanamadım tüylerim ürperdi ne garip...sevgili eylem kimbilir bütün canlıların birbirine bir şekilde faydası vardır değilmi:)

cansudere dedi ki...

kurban oldugum allahım neler yaratıyor.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

hakikaten çok ilginç...korktum baktıkça...
sevgili gül bloğumdaki şarkıyı beğendiğini yazmışsın.Doğan Canku-sonsuza dek...çok eski ama o bir klasik.