25 Eylül 2008 Perşembe

KATIKLI EKMEK















Katıklı ekmek Antakya'ya özgü bir yemektir.ıspanakla veya çökelekle yapılır(daha dogrusu içi hazırlanıp fırına verilir fırında yaptırılır.)Benim ve ablamın en çok sevdiği yemklerden bitanesi, dün akşam aramış banada 3-4 tane mutlaka ayırın diyormuş:)) Gelince yiyecem (halbuki koca ekmek yani hayatta bir taneyi bitiremezsiniz) İftar yemegimiz buydu dün akşam afiyetle yedik.birgün antakya tarafına yolunuz düşerse mutlaka yemenizi tavsiye ederim.
İçinide şöyle hazırlıyoruz: ıspanagı çiğden dograyıp yıkayıp koyuyoruz sonra biraz çökelek salça tuz filan işte.Geriside fırıncını marifeti.

2 yorum:

engindeniz dedi ki...

Antakyalı olarak en çok özlediğim yemeklerden bir tanesi. Ah ah..

Asuman'ın Dünyası dedi ki...

ÇOK LEZETLİ GÖRÜNÜYOR:))