Katıklı ekmek Antakya'ya özgü bir yemektir.ıspanakla veya çökelekle yapılır(daha dogrusu içi hazırlanıp fırına verilir fırında yaptırılır.)Benim ve ablamın en çok sevdiği yemklerden bitanesi, dün akşam aramış banada 3-4 tane mutlaka ayırın diyormuş:)) Gelince yiyecem (halbuki koca ekmek yani hayatta bir taneyi bitiremezsiniz) İftar yemegimiz buydu dün akşam afiyetle yedik.birgün antakya tarafına yolunuz düşerse mutlaka yemenizi tavsiye ederim.
İçinide şöyle hazırlıyoruz: ıspanagı çiğden dograyıp yıkayıp koyuyoruz sonra biraz çökelek salça tuz filan işte.Geriside fırıncını marifeti.
2 yorum:
Antakyalı olarak en çok özlediğim yemeklerden bir tanesi. Ah ah..
ÇOK LEZETLİ GÖRÜNÜYOR:))
Yorum Gönder